Inloggen

Login op de site

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij

Maandagenda november 2017

Activiteiten die NIET toegankelijk zijn voor onze leden zijn cursief weergegeven.

Wo01Bestuursvergadering 
   Om 20.00 uur bij Jan Willem Hermans  
Za04sVLU: Nationale natuurwerkdag Uden, aanleg beplanting. 
   We Starten om 9:00 uur. Info verkrijgbaar bij Willem Peters, tel. 0413-252529, e-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Ernest de Groot, tel. 0413-251370, e-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
Zo05Publiekswandeling IVN omgeving Wijstgronden, Meuwel. 
   Er wordt om 9:00 uur gestart vanaf de parkeerplaats aan de Canadasweg (nabij Hullie). Thema van deze lange wandeling is Struinen door het buitengebied.  
Do09Dialezing Publiek. Solitaire bijen door Pieter van Breugel 
   We starten om 20:00 uur in de Groenhoeve. Velen van ons kennen Pieter al jaren vanwege zijn grote kennis op het gebied van bijen. Pieter zal ons vanavond meenemen in de wereld van de verschillende solitaire bijen in Nederland.  
Zo12Vogels Waarnemen in de Maashorst. 
   Vertrek om 9:00 uur vanaf de grote parkeerplaats bij Natuurcentrum de Maashorst. Ervaren leden maken tijdens een wandeling door de Maashorst beginnende vogelaars wegwijs op vogelgebied. Neem je verrekijker en vogelgids mee.  
Di14Dialezing voor en door leden. 
   We starten om 20:00 uur in de Groenhoeve. John Hermans zal een selectie uit eigen werk laten zien. En zoals we van John gewend zijn zal de nadruk op vogels liggen. Na de pauze zal Mignon van den Wittenboer een presentatie geven over haar reis naar Albanië van afgelopen voorjaar.  
Za18sVLU werkdag: Aanleg ruit om Uden 
   We starten om 9:00 uur. Info verkrijgbaar bij Willem Peters, tel. 0413-252529, e-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Ernest de Groot, tel. 0413-251370, e-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
Zo19Excursie (halve dag) – Moerputten, Vlijmen (alleen voor VWU-leden) 
   We verzamelen om 8:00 uur bij de Groenhoeve. De Moerputten bestaat uit veel verschillende terreintypen. Er zijn hooilanden, rietvelden, moerassen, open wateren en wilgenstruwelen. Het gebied heeft een rijke maar kwetsbare flora en fauna. Men vindt er reeën, vossen en zeldzame vogels als waterral, blauwborst en zomertaling.

We parkeren de auto ten westen van 's-Hertogenbosch, tussen de Vlijmenseweg en de Deutersestraat. Het startpunt van de wandelingen bevindt zich aan de Deutersestraat.
 
Wo22sVLU Boomfeestdag. 
   Op deze dag staat een grote klus gepland. Er moeten erg veel boompjes geplant worden en dat betekent dat er veel hulp nodig is. Bij deze dan ook een oproep aan iedereen die tijd heeft om te komen helpen. Meer info wordt t.z.t. rondgestuurd.  
Do23Vogelherkenavond: gezellige clubavond: Wie kan de meeste vogels herkennen? (alleen voor VWU-leden) 
   Peter van de Braak zal aan de hand van foto’s onze vogelkennis op de proef stellen. Het is een avond zonder competitie element voor zowel de ervaren als beginnende vogelaar. Beginnende vogelaars kunnen veel leren, maar ook de ervaren vogelaar kan zijn hart ophalen. Neem je vogelboek en pen en papier mee! We starten om 20:00 uur in de Groenhoeve  
Zo26Sluiting trektelseizoen. 
   Vandaag is het alweer de laatste zondag van dit trektelseizoen. Rond 10:00 uur sluiten we het seizoen gezellig af met soep en een broodje. En wie weet is er ook nog een borreltje. Uiteraard gaat het tellen gewoon door tot 1 december.  

  Voorlopige maandagenda december 2017    
  Za 02 Landelijke Sovondag Ede   Do 14 Dialezing Publiek, Kleine marterachtigen, J. Dekker  
  Zo 03 Vogels waarnemen in de Maashorst   Za 16 Klapekstertelling  
  Wo 06 Bestuursvergadering bij John Opdam   Zo 17 Excursie provincie Zeeland (hele dag)  

© Vogelwacht Uden e.o.