Inloggen

Login op de site

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij
Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x
Clubblad en PR
Inventarisatie
Jeugdvogelwacht
Natuur en Milieu
Nestkasten
Raven
Roofvogels
Senioren
Trektellen
Uilen
Vrijw. Landschapsbeh. Uden
Zwaluwen

5 januari - Drukbezochte nieuwjaarsreceptie Vogelwacht Uden – IVN – sVLU

Zondag 5 januari heeft de Vogelwacht Uden samen met het IVN en sVLU haar traditionele nieuwjaarsreceptie gehouden. Deze keer had het IVN het voortouw. Het weer was goed, dus er werd om 09.00 uur gestart met een wandeling van 1,5 uur vanaf de Groenhoeve richting Maashorst.

DSC 1130 2

Geen speciaal doel dit jaar, maar gewoon even lekker wandelen en bijpraten na al die feestdagen. Ondanks dat het afgelopen tijd toch regelmatig heeft geregend was het nog steeds erg droog in de Maashorst, geen modderpaden. Via het ziekenhuis Bernhove en de loopbrug over de rondweg waren we om half elf weer terug in de Groenhoeve, waar intussen alles was klaar gezet voor de receptie. Koffie, thee en een overheerlijk stuk gebak.

DSC 1161a

Daarna de nieuwjaarstoespraken van Joep van Lieshout, José Escher (Jan-Willem Hermans verhinderd) en Willem Peters. Allemaal positieve verhalen over hun verenigingen. Er wordt met heel veel enthousiasme gewerkt en de bereikte resultaten mogen er zijn. Maar zoals elk jaar ook bezorgdheid over de natuur en met name onze Maashorst. Stikstofproblemen, droogte, bedreigingen voor de grote grazers, bestuurlijke reorganisaties om maar wat te noemen. Er is weer veel om ons voor in te zetten het komende jaar.

DSC 1200a

Ook werd de prachtige folder met het nieuwe jaarprogramma gepresenteerd. Daarna werd op dit alles het glas geheven door de circa 50 aanwezigen.


 

Vogelwacht twitter

Meldpunt buitengebied

ssib-met-tel.jpg
Hoort, ziet of ruikt u iets ongewoons in het buitengebied? Bel het handhavingsteam!

Brochure
website

Ruimte te huur

Ruimte nodig voor vergadering e.d?

De Stichting de Groenhoeve verhuurt ruimte in de Groenhoeve welke is gelegen aan de Artillerieweg 3, 5403 PB Uden. Er is parkeergelegenheid voor de deur.
Klik op de foto voor meer informatie.
De_Groenhoeve_entree_web

Onze site sponsors