Inloggen

Login op de site

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij
Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x
Clubblad en PR
Inventarisatie
Jeugdvogelwacht
Natuur en Milieu
Nestkasten
Raven
Roofvogels
Senioren
Trektellen
Uilen
Vrijw. Landschapsbeh. Uden
Zwaluwen

Nieuwste foto's

Trektellen_____________________________
Brobbelbies noord hoogtepunten

1 september 2019 - Sfeervolle Brunchwandeling

De eerste zondag van september heeft weer de traditionele opening van de tweede seizoenshelft bij de Vogelwacht Uden plaatsgevonden met een brunchwandeling. Een paar uur lekker wandelen in de Maashorst en dan bij de telpost van een heerlijke brunch genieten. gestart met 18 personen bij de grote parkeerplaats bij het bezoekerscentrum ging het kriskras door het gebied.

1092019 brunch1

Bij de Peer Verkuijlen picknickplaats zagen een paar alerte vogelaars een vrouwtje Wielewaal tussen de Taurossen wegvliegen. Na wat omzwervingen door het bos stonden we plotseling midden in het Smerdel. Een prachtig stukje Maashorstnatuur. Het Smerdel is een laagte in het landschap, waar o.a. zonnedauw, veenmos, amfibieën en libellen voorkomen. Omdat deze laagten(dellen) vrij moerig/venig zijn kun je er behoorlijk smerig worden. Een smerdel is dan ook dialect voor smeerlap. Bij de telpost waren al een man of 10 aanwezig waaronder natuurlijk de vaste telploeg. De tafels en stoelen stonden klaar voor de brunch.

1092019 brunch2

Jan-Willem had net als andere jaren weer voortreffelijk ingekocht en anderen hadden voor de koffie en thee gezorgd. Niemand is iets tekort gekomen. Tijdens het eten werd er plotseling Bruine Kiekendief geroepen. Boven de tafels ging hij mooi rustig vliegend zuidwaarts. Rond twaalf uur werd het weer tijd om het laatste stuk van de wandeling te gaan doen, terug naar de parkeerplaats bij het bezoekerscentrum. De brunchwandeling zat er weer op, een prachtig evenement om aan deel te nemen.


13 juli 2019 - Telpost Brobbelbies noord staat weer in de startblokken.

Zaterdag 13 juli gaat de Vogelwacht Uden van start met de najaarsvogeltrek. De officiële opening is pas zondag 4 augustus, maar voor de gierzwaluwen zijn we de afgelopen 3 jaar al een tweetal weken vroeger gestart.

telpost 1

Tot 1 december wordt er weer elke dag van zonsopkomst tot soms ver in de middag geteld. Vorig jaar zijn er 121 soorten geteld met een totaalscore van ruim 465.000 stuks. Wat zal er dit jaar voor bijzonders overkomen? Welke records zullen verder aangescherpt worden? Vorig jaar hadden we de Spotvogel en Grauwe Vliegenvanger voor het eerst op de telpost. De Bruine Kiekendief had een nieuw jaarrecord met 97 stuks en een gigantisch dagrecord met 33 stuks.

telpost 2

De tellers zijn vol verwachting voor het nieuwe seizoen. Het variabele team bestaat uit een mix van jong en oud, die elkaar goed aanvullen. Landelijk staat onze telpost erg goed aangeschreven. Er wordt kwaliteit geleverd. Vanaf 1 augustus staat de keet weer op de telpost aan Palmvenseweg (GPS: 51° 42.705' 5° 36.327'). Kom gerust eens een kijkje nemen, de koffie staat klaar en wie weet komt er net iets heel bijzonders over.


Vogelwacht twitter

Meldpunt buitengebied

ssib-met-tel.jpg
Hoort, ziet of ruikt u iets ongewoons in het buitengebied? Bel het handhavingsteam!

Brochure
website

Ruimte te huur

Ruimte nodig voor vergadering e.d?

De Stichting de Groenhoeve verhuurt ruimte in de Groenhoeve welke is gelegen aan de Artillerieweg 3, 5403 PB Uden. Er is parkeergelegenheid voor de deur.
Klik op de foto voor meer informatie.
De_Groenhoeve_entree_web

Onze site sponsors