Inloggen

Login op de site

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij
Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x
Clubblad en PR
Inventarisatie
Jeugdvogelwacht
Natuur en Milieu
Nestkasten
Raven
Roofvogels
Senioren
Trektellen
Uilen
Vrijw. Landschapsbeh. Uden
Zwaluwen

18 januari 2020 - sVLU gaat met jeugd/jongeren wilgen knotten

UDEN – Het Vrijwillig Landschapsbeheer Uden (sVLU), IVN Uden en Vogelwacht Uden gaan zaterdag 18 januari 2020 van 09.00 -12.00 uur met jeugd/jongeren wilgen knotten nabij de Ujese kersenboomgaard. Dit is nodig voor het behoud van deze knotboom.

2012 12 Werkdag wilgen knotten 34

Jeugd en jongeren van 10-16 jaar, die van frisse lucht, lekker samen buiten werken en koffie/thee of limonade/sap houden, zijn van harte welkom om 9 uur halverwege de Patrijsweg bij de banier van de sVLU. Volgens woordvoerder Ernest de Groot moet je wilgen om de 4-5 jaar knotten. Voorzitter Willem Peters vult aan: “voor vele planten en dieren zijn knotwilgen van belang. Zo’n knotwilg is in feite een natuurgebiedje.

5. JeugdVogelwacht zaagt er op los 16 01 2016

Denk b.v. aan de steenuil, die graag in knotwilgen schuilt en nestelt. Ook groeien er allerlei planten, paddenstoelen, mossen en varens op en in de vermolmde knot”. Scharrelkids en Jeugdvogelwacht Het historische landschap van de Udense buurtschappen was kleinschalig, zo ook nabij Hoenderbos. Het bestond uit akkers en graslandjes, omzoomd door elzensingels en knotwilgen. Deze wilgen moeten periodiek geknot worden.

 00p1030543 1280x Wilgen knotten klimaatbos Patrijsweg

Jeugd/Jongeren van de scharrelkids, jeugd-vogelwacht, scouting en NJN, alsmede andere jeugd/jongeren zijn van harte welkom. Mensen, die haardhout willen hebben, kunnen zich melden bij de penningmeester van de sVLU : Jos Vloet via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de website van de sVLU: www.svlu.nl/contact . Met de koop van ons hout steunt u het behoud en herstel van het Udense landschap via (plant)materiaal, gereedschap en handschoenen.


Vogelwacht twitter

Meldpunt buitengebied

ssib-met-tel.jpg
Hoort, ziet of ruikt u iets ongewoons in het buitengebied? Bel het handhavingsteam!

Brochure
website

Ruimte te huur

Ruimte nodig voor vergadering e.d?

De Stichting de Groenhoeve verhuurt ruimte in de Groenhoeve welke is gelegen aan de Artillerieweg 3, 5403 PB Uden. Er is parkeergelegenheid voor de deur.
Klik op de foto voor meer informatie.
De_Groenhoeve_entree_web

Onze site sponsors