Inloggen

Login op de site

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij

Naast allerlei activiteiten voor eigen leden organiseert Vogelwacht Uden ook een aantal activiteiten voor niet-leden. Hieronder is opgesomd wat er voorhanden is en in het menu kunt u naar de onderdelen die u van belang vindt.

cursus

Deze op de praktijk gerichte cursus is geschikt voor degenen die wat meer te weten willen komen over de vogels in onze directe omgeving. In acht lessen en een drietal excursies worden cursisten geleerd vogels te herkennen, zowel op uiterlijk als op zang.

Dialezing

Een belangrijk onderdeel binnen de Vogelwacht is het verzorgen van lezingen en dia-avonden. Het bestuur organiseert jaarlijks een drietal avonden voor zowel leden als niet-leden. Onderwerpen welke tijdens zo'n avond besproken kunnen worden zijn: vogels rondom het huis, de vogeltrek, stootvogels, uilen of een reisverslag van een vogelreis in binnen- of buitenland. Op deze manier worden belangstellenden met behulp van schitterende dia's bijgepraat over een speciale vogelsoort of natuurgebied. De lezingen zijn erg interessant en nuttig voor het vergroten van de kennis bij een zo breed mogelijk publiek.

Jaaragenda

De ledenactiviteiten worden vastgesteld in de jaaragenda welke in de jaarvergadering wordt goedgekeurd. De jaaragenda is een leidraad waarvan de maandagenda wordt afgeleid. Doordat omstandigheden in het lopende jaar er voor kunnen zorgen dat de jaaragenda niet gevolgd kan worden is de maandagenda bindend.

Maandagenda

Een afgeleide van de jaaragenda is de maandagenda van de ledenactiviteiten die in de lopende maand worden ondernomen. De jaaragenda is leidend en de maandagenda is bindend.

Publiekswandeling

Deze zijn bedoeld om het publiek kennis te laten maken met de natuur in onze directe omgeving. Onder deskundige begeleiding van ervaren gidsen wordt het prachtige Maashorstgebied verkend. Daarnaast worden vanuit de omringende dorpen kleinschalige natuurgebieden bezocht. Meestal gaat de aandacht uit naar de vele vogelsoorten die het gebied rijk is. Een verrekijker is hierbij een handig hulpmiddel. Naast vogels wordt er natuurlijk ook naar bomen, planten en bloemen gekeken.

© Vogelwacht Uden e.o.