Inloggen

Login op de site

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij

Maandagenda november 2018

Activiteiten die NIET toegankelijk zijn voor onze leden zijn cursief weergegeven.

Za03sVLU werkdag: Nationale Natuurwerkdag 
   Vandaag worden er wilgen geknot op de Raktse Beemden, nabij het Annabosje.

Deze dag is niet alleen voor de vaste groep vrijwilligers maar ook speciaal voor nieuwe vrijwilligers om eens te proberen of het landschapsbeheer met sVLU in de vrije natuur iets is.

Er wordt om 9:00 uur gestart. Verzamelen op de Raktse Beemden, halverwege de Schotenweg. Voor meer informatie: https://www.natuurwerkdag.nl
 
Zo04Lange wandeling (IVN Publiek) 
   Lange wandeling naar de Voskuilen met als thema de ontginning van de Peelse bossen. Vertrek: 9:00 uur vanaf het kerkplein in Odiliapeel.  
Wo07Bestuursvergadering 
   20:00 uur bij Jan Willem Hermans.  
Do08Dialezing Publiek: Dassen in Brabant door Friso Derikx 
   We starten om 20:00 uur in de Groenhoeve. Friso Derikx is lid van de dassenwerkgroep Noord Brabant. Vanavond zal deze dassenspecialist middels foto’s, filmpjes en ander materiaal een bijzonder inkijkje in de verborgen levenswijze van dit landroofdier.  
Zo11Vogels waarnemen in de Maashorst 
   Vertrek om 09:00 uur vanaf de grote parkeerplaats bij Natuurcentrum de Maashorst. Ervaren leden maken tijdens een wandeling door de Maashorst beginnende vogelaars wegwijs op vogelgebied. Neem Uw verrekijker en vogelgids mee.  
Za17sVLU werkdag 
   We starten om 9.00 uur.. Meer info bij Willem Peters of Ernest de Groot of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  
Wo21sVLU werkdag: Boomfeestdag 
   Meer info bij Willem Peters of Ernest de Groot of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  
Do22Vogelherkenavond: gezellige clubavond voor alle leden 
   Wie kan de meeste vogels herkennen? Peter van de Braak zal aan de hand van foto’s onze vogelkennis op de proef stellen. Het is een avond zonder competitie element voor zowel de ervaren als beginnende vogelaar. Beginnende vogelaars kunnen veel leren, maar ook de ervaren vogelaar kan zijn hart ophalen. Neem je vogelboek en pen en papier mee! We starten om 20:00 uur in de Groenhoeve  
Za24SOVON dag 2018 in Apeldoorn 
   Deze interessante dag met lezingen vindt dit jaar plaats in Omnisport Apeldoorn. Dit jaar komt minister Carola Schouten het eerste exemplaar van de Broedvogelatlas 2018 in ontvangst nemen en kunt u uw eigen exemplaar kopen. We vertrekken om 8:30 uur vanaf de Groenhoeve zodat we met zo weinig mogelijk auto’s naar Ede rijden. Voor meer info zie: https://www.sovon.nl/nl/ld18 Meerijders betalen EUR 10,= aan hun chauffeur. Let op: Ook dit jaar is het niet gratis. De kosten bedragen weer EUR 10,= per persoon. Voor leden van SOVON maar ook voor waarnemers geldt een korting van EUR 5,=. Zie hiervoor de website.  
Zo25Afsluiting telseizoen 2018 
   Deze zondag wordt het telseizoen weer op traditionele wijze afgesloten. Dus kom allemaal naar de telpost en halverwege de ochtend zal er samen met de tellers stilgestaan worden bij dit prachtige telseizoen. De excursie naar de Ooipolder die eerder op deze dag stond gepland is verschoven naar 2 december.  
    


  Voorlopige maandagenda december 2018    
  Zo 02 Excursie Ooipolder   Za 22 Klapekstertelling  
  Wo 05 Bestuursvergadering (John Opdam)   Zo 30 Excursie Pier van IJmuiden (hele dag)  
  Do 13 Dialezing publiek. De Biesbosch, alles wat er leeft
door boswachter Thomas van der Es
       
       

© Vogelwacht Uden e.o.