Inloggen

Login op de site

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij

Maandagenda oktober 2019

Activiteiten die NIET toegankelijk zijn voor onze leden zijn cursief weergegeven.

Wo02Bestuursvergadering 
   Om 20:00 uur bij Jan Willem Hermans.  
Do03Dialezing publiek. “30 jaar VLU” Landschapsbehoud en Landschapsbeheer in Uden door Ernest de Groot 
   We starten om 20:00 uur in de Groenhoeve. Velen van ons kennen Ernest natuurlijk als lid van VWU en bestuurslid van sVLU. Maar mogelijk ook van eerdere lezingen die hij met enige regelmaat in ons clubgebouw geeft. Vanavond zal Ernest ons een inkijkje geven in de historie van 30 jaar landschapsbehoud en landschapsbeheer door sVLU in Uden. Kortom, de activiteiten waar veel van onze leden actief bij betrokken zijn.  
Za05Euro BirdWatch 2019 
   De hele dag, van zonsopgang tot zonsondergang, zal er weer geteld worden bij de telpost, Brobbelbies Noord aan de Palmvenseweg in Nistelrode. In heel Europa vinden tellingen plaats en in Nederland worden alle gegevens verzameld door de Vogelbescherming.  
Do10Dialezing voor en door leden. 
   We starten om 20:00 uur in de Groenhoeve. Vanavond hebben we 2 onderwerpen. Chris van Lieshout en Lies Verbossen zullen ons iets vertellen over de activiteiten van de plantenwerkgroep. Na de pauze zal Noud van den Berg ons iets laten zien over zijn onderzoek: Innovatief Plan “Nestplan Zwarte mees, Kuifmees, Matkop in De Maashorst”. Natuurlijk is er ook voldoende tijd om gezellig met andere leden bij te praten onder het genot van een kopje koffie of een drankje.  
Ma14Overleg besturen IVN, sVLU en VWU 
   Om 20:00 uur in de Groenhoeve. Overleg jaaragenda 2020  
Za19sVLU werkdag, Herstel en onderhoud van kikkerpoelen 
   We verzamelen om 9:00 uur bij het driedorpenpunt. Voor meer info Willem Peters of Ernest de Groot, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  
Za19start meerdaagse excursie Ameland 
   De inschrijving voor de excursie is al enige weken geleden gesloten. De 32 leden die meegaan zullen door Martien van Dooren geïnformeerd worden over de details van deze reis  
Zo20Publiekswandeling 3, Volop herfst 
   We starten om 9:00 uur vanaf de grote parkeerplaats van Natuurcentrum de Maashorst. Oproep aan onze gidsen om mee te wandelen. Bij mooi weer verwachten we een grote opkomst. Het is dan altijd erg leuk om met meerdere, wat kleinere groepjes, door het gebied te struinen en uitleg te geven over wat er onderweg wordt waargenomen. De deelnemers waarderen deze aanpak tot nu toe zeer goed.  
Wo23einde meerdaagse excursie Ameland 
   De inschrijving voor de excursie is al enige weken geleden gesloten. De 32 leden die meegaan zullen door Martien van Dooren geïnformeerd worden over de details van deze reis  
Do24Ledenvergadering 
   We starten om 20:00 uur in de Groenhoeve. Het verslag van de laatste vergadering wordt ca. 1 week van te voren rondgestuurd. Komt allen en laat je bijpraten over de ontwikkelingen in onze vereniging. Uiteraard is er ook weer gelegenheid om gezellig bij te praten met andere vogelwachters.  
Zo27Dagexcursie (hele dag). De bestemming is nog een verrassing. 
   We vertrekken om 8:00 uur vanaf de Groenhoeve. Bij vertrek wordt bekend gemaakt waar de excursie naar toe gaat. De keus zal zeker beïnvloed worden door interessante waarnemingen elders in het land. Meerijders betalen een vergoeding aan hun chauffeur. Deze zal op de dag zelf bepaald worden. Neem je eigen lunchpakket mee!  
    Publieksacctiviteiten IVN oktober 2019

 

Zo06Paddenstoelenwandeling 
   Vertrek: om 10:30 uur vanaf Naat Piek  
    Voorlopige maandagenda VWU november 2019

 

  Voorlopige maandagenda VWU november 2019    
  Wo 06 nov. Bestuursvergadering bij Mignon   Do 21 nov. Dialezing Publiek 5, Boerenlandvogeltour  
  Zo 10 nov. Vogels waarnemen in de Maashorst   Zo 24 nov. Halve dag excursie Kraaijenbergse Plassen  
  Do 14 nov. Vogelherkenavond   Za 30 nov. SOVON dag in de Reehorst in Ede  
  Zo 17 nov. Publiekswandeling 4        
       

 

© Vogelwacht Uden e.o.