Inloggen

Login op de site

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij

Het was een grauwe ochtend, maar dat weerhield ons niet om de bossen in te gaan. Deze activiteit was een soort wedstrijd wie de meeste vogelsoorten spot.
In 3 groepen zijn we uiteen gegaan met in iedere groep 1 begeleider. Voor de groep die de meeste soorten zou spotten zou er een prijs klaarliggen. 
De vogels die gezien of gehoord werden konden op een soortenlijst ingevuld worden. Iedereen ging al vrij snel op pad. Al bij het natuurcentrum werden de eerste soorten genoteerd zoals Huismus, Merel en Spreeuw, deze soorten werden niet aan de andere groepen doorgegeven.
Op de eind van de ochtend kwam iedereen bij de parkeerplaats terug. De teams hadden de volgende aantallen gescoord; 26. 32 en 33 soorten. Als verassing kreeg iedereen een vogelpen uitgereikt.
IMG 20150430 WA0019 IMG 20150430 WA0020

In totaal zijn er die ochtend maar liefst 39 soorten waargenomen. Een soort die iedere groep mooi gezien had was toch wel de Dodaars, die steeds onderdook om voedsel te zoeken.
IMG 4827
Leuke soorten waren ook de Sperwer, Havik en Buizerd, maar ook de Koperwiek en de Kramsvogels die nog naar het noorden moeten gaan.