Inloggen

Login op de site

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij
Op zaterdag 19 juni zijn we op bezoek geweest op diverse boerenerven. Het eerst erf wat we bezochten had enkele Boerenzwaluwen in een paardenschuur. Al snel vonden we enkele nesten, wel 4 hebben we er geteld. Er was best een verschil tussen de nesten. In één nest lagen nog eieren terwijl in een ander nest de jongen op uitvlegen stonden. Met een spiegeltje konden we mooi in de nesten kijken.
IMG 7558
Buiten de schuur zagen en hoorden we de Zwarte Roodstaart met zijn krassende melodietje. Aan de wegzijde hing een Steenuilenkast. John is er met een ladder naar toe geklommen.
IMG 7562
Helaas waren de jonge Steenuilen al gevlogen. De jeugd vond er wel diverse braakballen van Steenuilen. Er zaten diverse schildjes van kevers in, wat herkenbaar is voor Steenuilen. Een mooie slak werd meegenomen als huisdier

IMG 7565
Met auto's zijn we naar een volgend adres gereden, een oude schuur in de buurt van de vliegbasis was ons doel. Diverse bosjes waren er in dit gebied wat erg goed is voor uilen. In de schuur hing een kerkuilenkast welke al jaarlijks goed bezet is.
IMG 7571
Toen John de kast openende kwam er al een amoniakgeur tegemoet. Een goed teken dat er Kerkuilen aanwezig zijn. In de kast zaten maar liefst 4 jonge uilen in.
Aan de buitenzijde werd de kast dichtgehouden, zodat er geen jongen uit konden springen. De jeugd keek gespannen toe.
IMG 7570
Een 2tal jonge Kerkuilen werden uit de kast gehaald, hier was het grote leeftijdsverschil goed te zien.
IMG 7579

IMG 7585 IMG 7573
Natuurlijk wilde we zelf een foto maken of een selfie met de Kerkuil.
IMG 7582 IMG 7583
Een volle emmer braakballenresten heeft John nog uit de kast gehaald. Als hij dit niet doet zitten de jonge vogels volgend jaar tegen het plafond aan.
IMG 7589
Na dit bezoek zijn we naar een andere vogelsoort gaan zoeken, de Torenvalk. Een nestkast op een paal stond naast een boerderij. Hier zagen we al een Torenvalk rondvliegen. IMG 7590
Met de telescoop konden we we in de nsetkast kijken. We zagen 4 of toch 5 jonge Torenvalken zitten. Prachtig te zien.
IMG 7622 IMG 7614
Na al dit moois hebben we dit seizoen afgesloten met natuurlijk koeken van Hermien.
IMG 7627