Inloggen

Login op de site

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij
Op stap met de boswachter (16 april 2016)

In de maashorst is de laatste tijd veel gebeurt m.b.t. natuurontwikkeling. Onze jeugd wilde ook hier het fijne van weten. Hiervoor hebben we natuurlijk Ark gevraagd. Elma Duijndam wilde ons deze ochtend wel het e.e.a. laten zien. Na een inleidend praatje van Elma over wat Ark zoal doet zijn we op pad gegaan. Op de Karlingerweg natuurlijk even kijken naar “onze” Steenuilenkast. En jawel hoor, één Steenuil zat in de kast te zonnen. Deze hebben we mooi kunnen bekijken door de telescoop.
vogel03 vogel02
Via de Grensweg zijn we het klaphek doorgegaan. Bij het vennetje aangekomen moest er natuurlijk over bomen geklauterd worden.
vogel00 (6)
Enkele jeugdleden waren boomstammetjes aan het omdraaien op zoek naar dieren. Een mooie Alpenwatersalamander werd er gevonden. In een boom wat verderop zagen we een prachtige Putter met zijn Rode masker.


Bij het begrazingsgebied zochten we nog naar de Wisenten, maar deze waren helaas niet zichtbaar.
vogel00 (10)
Die gaan we zeker later nog eens opzoeken. De Taurossen die er net uitgezet waren hebben we wel mooi gezien. Elma gaf aan dat de verschillende grazers in dit gebied een variatie aan nieuwe natuur gaat geven. Dit gaan de jeugdleden zeker nog meemaken!

vogel00 (8)
Op een boomstam vond één van de leden een soort kikkerdril..Dit was uitgespuugd door een Blauwe reiger die waarschijnlijk alleen de kikker lekker vond! Na de koeken zijn we weer teruggelopen richting het natuurcentrum. Een leerzame en leuke ochtend hebben we gehad, dankzij Ark