Inloggen

Login op de site

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij
jeugd

GPS wandeling

Vele (jeugd)leden kennen de Maashorst op hun duimpje..Lopen met kaarten is overbodig. Maar een route lopen met een GPS ontvanger is toch anders. We wisten vooraf niet waar we heen zouden gaan, de GPS ontvanger heeft ons rondgeleid!.

In 2 groepen zijn we uiteen gegaan, de ene groep liep van waypoint 1 t/m 12 de ander van 12 t/m 1. Halverwege zouden we elkaar ergens tegenkomen. Tijdens het lopen werden alle vogels genoteerd, met als extra bij elk waypoint ook 1 vogelsoort. Al direct bij start hoorde we de Heggemus zingen, de vink maakte zijn slag nog niet af. Rondom het bezoekerscentrum de bekende vogels; Ekster, Houtduif, Huismus, Merel, Kauw, Spreeuw, Pimpelmees, Koolmees en Roodborst.

In het begrazingsgebied hoorde we een droog lijstergeluid, de Grote Lijster liet zijn zang ook goed horen. Maar ook het Lu-lu-lu van de Boomleeuwerik hoorde we, net als het lachend geluid van de Groene Specht.

Halverwege het begrazingsgebied kwamen we mekaar weer tegen, waarbij de meegebrachte koeken er goed in gingen. Onze conclusie was wel dat de tocht van 8km toch een flinke tocht is, waardoor we op het eind van de ochtend toch flink moesten doorlopen om “op tijd” bij ons startpunt uit te komen.