Inloggen

Login op de site

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij
Onder leiding van Martien van Dooren, onze Maashorst ranger zijn we op pad gegaan. Martien vertelde de jeugd alles over de Wisenten, Exmoors en Taurussen. Of we ze zouden zien was niet zeker. De camera’s van de jeugdleden stonden in ieder geval op scherp! Onderweg ernaar toe hoorden we onze eerste Tjiftjaf zingen! Toen we het begrazingsgebied inliepen werden de eerste Taurossen in een eikenbosje gespot. Deze zagen er indrukwekkend uit, maar niet gevaarlijk! Martien vertelde over de Oerossen die hier heel vroeger rondliepen en hoe de Taurossen hierop lijken.
P1190149a P1190150a
Op de uitkijkheuvel zag Kars de Wisenten in de verte, wauw. De 10 Wisenten lagen rustig in het gras. Of we het gebied in wilden was geen vraag, natuurlijk wilde we dit! Vanuit een bosje konden we ze zo goed zien. Met een camera voor de verrekijker konden we zelfs leuke foto’s maken. De Wisenten keken net zo nieuwsgierig naar ons als wij naar hen.
P1190154a P1190157a
Wat verderop hebben we een actieve dassenburcht bekeken. Wat maken die toch enorm veel gangen zeg. Ondertussen kwamen ook de Exmoors tevoorschijn. Deze liepen langs ons te grazen en trokken zich niets van ons aan. Ook deze moesten wel op de foto.
IMG 3241 IMG 3246
IMG 3256

Tevreden zijn we terug naar de parkeerplaats gelopen.