Inloggen

Login op de site

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij

Veldkijker

veldkijker
€ 12,00

Wie kent ze niet; van die mensen die blij uit het veld komen en enthousiast vertellen over wat ze allemaal hebben gezien. Ze verhalen over zonnende adders, parende libellen, een ademende poelslak en verleidende vogels.

Hoe heerlijk moet het zijn om dat mee te maken. En dus ga je als leek gewapend met dikke plaatjesboeken naar buiten, speurt, sluipt en neust en komt zonder buit teleurgesteld weer binnen.

Dat is niet zo raar. Want om beesten te vinden, moet je ze kènnen. Je moet weten hoe en waar ze leven, wat ze eten en waar ze slapen. Als je dat weet zoek je op de goede manier, op de juiste plaats en precies op tijd.

Dit boekje leert je aan de hand van de – vaak zo ontzettend spannende – biologie van de beesten hoe je dieren herkent in het veld. Niet alle beesten natuurlijk, maar een selectie van alledaagse én speciale dieren. Ga op pad. Ontdek en geniet! Voor je het weet ben ook jij getuige van knorrende rugstreeppadden, flirtende vogels,verloren dassenharen of zorgzame behangersbijtjes.