Inloggen

Login op de site

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij
jeugd

Nachtbrakers

Als afsluiting van het seizoen was het deze keer geen ochtend activiteit, maar een avondactiviteit. Bij het natuurcentrum Slabroek zijn we bijeen gekomen. Hier hebben we diverse natuurspelletjes gedaan. Als verrassing hebben we hier zelfs frietjes met een snack gegeten, dat ging er wel in!
 

Met een volle maag zijn we vervolgens de Maashorst ingetrokken. Als eerste hebben we een Haviksnest opgezocht.  

Dit nest hebben we met stokken en een spiegel mooi kunnen bekijken. In het nest lag nog 1 verlaten ei in. Rondom het nest zagen we wel vele prooiresten (duiven, kraaien…).

 
Na het spiegelen van het Haviknest werd het al schemer! Het werd tijd om Nachtzwaluwen te gaan zoeken! Bij de “3 vennen”wisten de begeleiders ze wel te vinden. Gelukkig hadden we geluid bij. Na het laten horen van het snorrende geluid kregen we vrijwel direct reactie van een Nachtzwaluw (Yes!).
 
Na een half uur kwam de Nachtzwaluw zelfs voorbij gevlogen. Iedereen heeft deze prachtig kunnen zien!
Nu was het toch tijd om weer terug te gaan. Onderweg naar het natuurcentrum hebben we met een batrecorder nog diverse vleermuizen “gehoord”.
Janneke was op de terugweg zelfs in slaap gevallen, gelukkig werd ze gedragen door Manon. Rond half 12 kwamen we moe en voldaan bij het natuurcentrum aan!