Inloggen

Login op de site

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij
Deze keer gaan we op 16 juni 2018 's avonds op pad voor vliegende beesten in het donker. We hoopten hier op nachtzwaluwen, uilen, vleermuizen en nachtvlinders.
Het weer zat die avond erg mee, het was zelfs prachtig weer en windstil. We zijn richting de Slabroekse heide gelopen. Onderweg hoorden we via de batdetector al een dwergvleermuis. Een snel tikkend geluid was te horen, de Dwergvleermuis zagen we ook prachtig vliegen op jacht naar insecten. Op de heide aangekomen was het al een beetje aan het schemeren. Al vrij snel hoorden we in de verte een Nachtzwaluw ratelen. Na even te blijven staan kwam er zelfs een Nachtzwaluw voorbijgevlogen. Voor onze neus gaf deze een showtje weg, waarbij deze af en toe met de vleugels klapten.
Na dit moois zijn we wat verder doorgelopen. Bart wist in de buurt een Ransuil te zitten. De jongen Ransuilen hoorden we in de verte al piepen. Het geluid is een doordringend geluid, wat zelfs wat angstig klinkt.
Als afsluiting had Bart een wit doek opgehangen met daarbij een helder witte lamp geplaatst. De bedoeling hiervan was om nachtvlinders aan te trekken. Dit werkte goed, de volgende soorten hebben we er gezien;

Zomervlinder (helder groen van kleur)
Grijze stipspanner
Granietuil
Donkere Marmeruil

In het donker zijn we terug naar de parkeerplaats gelopen.