Inloggen

Login op de site

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij
Op een mooie zaterdagavond kwamen we bijeen bij de parkeerplaats. Deze keer mochten ook de ouders meelopen.
Het was ook nog vrij licht om half 10 's avonds. 
Al vrij snel zijn we gaan lopen. De Steenuilen aan de Karlingerweg lieten zich al meteen goed zien. Er liep zelfs een jonge Steenuil op de grond. Deze was net uitgevlogen. Onderweg hoorde we nog diverse vogels zingen, zoals de Geelgors, Roodborst en Tjiftjaf. 
Via het beekdal zijn we richting de Slabroekse heide gelopen. Bovenop de stuifwal hoorde we de eerste Nachtzwaluw al ratelen. Het geluid bleef continu doorgaan ook toen we dichterbij kwamen. We kregen de vogel niet te zien. Wel een Boomleeuwerik die 10 meter voor ons liep. 
Nadat we een klein stuk doorliepen zagen we de eerste Nachtzwaluw vliegen. Deze kwam zelfs naar ons toe vliegen en ging in een boom zitten. Ieder heeft deze mooi kunnen bekijken. Plots kwam er een tweede Nachtzwaluw bij. Deze bleven al vlinderend rondom ons vliegen en lieten af en toe zelfs het klapgeluid horen. 
Ook de eerste vleermuizen kwamen voor de dag. Met de batdetector konden we deze ook goed horen, het was de Laatvlieger.
Na enige tijd kregen we zelfs 5 Nachtzwaluwen tegelijk te zien, 2017 is blijkbaar een goed Nachtzwaluwjaar!
Bij het ven aan de Karlingerweg vloog een vleermuis laag over het water, met de batdetecor kregen we ook deze te horen, het was een Watervleermuis.
Helaas hebben we geen uilen gehoord, ondanks het mooie weer. Maar erg tevreden zijn we terug gelopen naar de parkeerplaats waar we om 23.30 aankwamen.
 
nachtzwaluw