Inloggen

Login op de site

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij

Onze eerste activiteit voor het seizoen 2016/2017 hadden we gepland bij de Leijgraaf. Aan de Knokerdweg kwamen we met een 16-tal jeugdleden bijeen. Ons doel was om eens te kijken wat er zoal rondom de Leijgraaf leeft, waarbij we vooral naar vogels insecten en waterbeesten op zoek zijn gegaan..
IMG 2645
Tussendoor kreeg de jeugd diverse opdrachten mee. In groepjes van 5 jeugdleden zijn we gaan struinen. Om vogels te kunnen herkennen moesten we eerst de verschillende onderdelen van een vogel benoemen. Waar zit de keel, kin, schouder, nek, stuit… etc. Als je deze onderdelen weet te vinden is het ook makkelijk aan te geven welk onderdeel er bij een vogel nu opvalt. Tijdens het struinen zijn we gaan zoeken naar diverse vogels . De gespotte vogels werden aangekruist en ook aangegeven wat er zoal opviel aan de vogel.


Met de volgende opdracht zijn we op insectenjacht gegaan. In 20 minuten tijd hebben we zoveel mogelijk insecten gezocht en gevangen.
IMG 2652 IMG 2665
Deze werden in potjes gedaan zodat we ze ook op naam konden brengen met behulp van zoekkaarten. Vooral onder boomstronken en stenen zaten al vele insecten.


De laatste opdracht is met het mooie zonnige weer wat we hadden wel erg leuk. Waterdieren vangen.
IMG 2766 IMG 2770
IMG 2794
Met schepnetjes is de jeugd het water in gegaan. Tja en soms lopen de laarzen dan net vol.
IMG 2812

IMG 2821