Inloggen

Login op de site

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij
jeugd

Nestkastencontrole

Vanmorgen nestkastencontroleren! Hadden we in januari al nestkasten gemaakt nu gingen we in twee gebiedjes van de nestkasten werkgroep laten zien hoe nestkasten gecontroleerd worden en wat je wel niet aan kan treffen. Nadat het de hele nacht geregend had en dat ook de hele ochtend zou duren (wat op zich niet zoveel uitmaakt voor de vogels in de nestkasten als die maar niet te lang open blijft...), had de leiding gedacht dat de opkomst wel tegen zou vallen. Leo die deze activiteit organiseerde zou die kinderen die toch zouden komen nog wel opvangen en eventueel kort een uurtje rondleiden.

De regen viel uiteindelijk mee en de groep kinderen werd groter en groter en daar stonden Harry Claassen en Leo met twee kleine auto's en 14 kinderen... Eigen schuld, dikke bult! moeten we het echt naar buiten maar niet zo propageren! Gelukkig kon de moeder van ELsa nog wat kinderen in de auto proppen en hebben we er eerst een paar afgezet bij het gebiedje van Harry en doorgereden naar het gebiedje van Leo en een anderhalf uur later weer het zelfde terug. Uiteindelijk zijn we wel behoorlijk nat geworden van de struiken, maar niemand die dat erg vond, vooral het dwars door het bos sjouwen was geweldig!


Bij ons hebben we een nestje van een bonte vliegenvanger gezien met blauwe eitjes en een nest van boomklevers gezien. Boomklevers "kleien" de te grote ingang dicht en de kinderen konde goed ruiken dat dat met hondenpoep gedaan was, bij het in de kast kijken zaten ze er met hun neus haast in! en zelfs aan de binnenkant zat de poep. Deze kast moest gerepareerd worden, want deze was tijdens het vorige controle rondje spontaan van de boom gevallen.... tja daar sta je dan zonder gereedschap! Zo goed mogelijk gestut met dikke takken en vanmorgen met ijzerdraad vastgebonden!  Verder zagen we Koolmees- en Pimpelmeesjongen van 1 dag oud tot bijna uitvliegen

(foto), rupsen, naaktslakken, eikenprocessierupsen en een dode rat!
 
In het bos van Harry hebben ze ook nog wespennesten gezien, die een paar mezennesten gekraakt hadden...de mezen hebben hun legsels in de steek moeten laten.

We hebben dus echt weer de natuur gezien! door Echt naar Buiten te gaan! Alleen jammer dat Leo het lekkers vergeten was!