Inloggen

Login op de site

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij
jeugd

Oeverzwaluwand

Het was hard werken geblazen deze ochtend (zaterdag 18 februari). Alle lege gaten in de oeverzwaluwwand moesten weer met zand gevuld worden. Gelukkig was er een maand geleden al veel voorwerk verricht. Alle gaten die vorig jaar door de oeverzwaluwen gebruikt waren, waren door Jan en Marc met een grondboor al uitgeboord. Dit is nodig om het oude nestmateriaal  te verwijderen. Het komend seizoen moeten ze tenslotte weer een fris nest kunnen maken.

De werkgroep oeverzwaluwen heeft speciaal gereedschap om de gaten te vullen, gelukkig maar want hoe hadden we anders alle gaten kunnen vullen. Jan en Marc zorgden voor voldoende wit zand (met niet teveel steentjes of takken erin).

Met emmers naar het gat en maar vullen, soms ging er wel een hele emmer in één gat! Met een dik stuk hout moesten we de gaten goed aanstampen.Vervolgens nog even goed aansmeren en klaar is Kees of Stijn, Robert, Marijn.................. Alle gaten nog even tellen, wat zijn het er nu echt 306!


Tussentijds nog even een wedstrijdje welke groep de meeste vogels kon spotten, hoe heette die bruine kopeend ook al weer, oh ja tafeleend. Enne die zwart/witte was een kuifeend. Tja helaas was die bruine met wit aan zijn kop geen zee-eend maar een gewone soepeend!


Na het harde werken hebben we in het speelpaleis nog wat gedronken en natuurlijk van de glijbaan af. (mochten de begeleiders ook?)


Over een paar maanden staan we hier (maar dan zonder jas) en zien we de zwaluwen vliegen..