Inloggen

Login op de site

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij
jeugd

Roofvogels

De laatste activiteit dit seizoen was roofvogels zoeken. Hierbij zijn we samen met de leden van de stootvogel werkgroep (ook van de Vogelwacht ) op pad gegaan. Op Bedaf zijn we gaan zoeken naar roofvogels. Nou ja zoeken, de roofvogeldeskundigen (Jan en William) wisten de nesten wel te vinden. Met behulp van moderne GPS apparatuur zijn we het bos ingelopen. Aan de prooiresten was wel te zien dat we dichtbij waren.

Diverse verschillende  veren werden er gevonden, van helemaal wit tot groen en wit gespikkelde. Met behulp van een determinatieboek konden ze zelfs de prooien op naam brengen. Kraaien, eksters, duiven en zelfs groene spechtveren hebben we gevonden.

Bij de eerste horst aangekomen was het erg stil, zouden de jongen al gevlogen zijn?
Met behulp van aluminiumstokken en een traktorspiegel konden we via de spiegel in het nest kijken. Helaas was dit nest net leeg, de jongen waren echt gevlogen!!

Gelukkig wisten de roofvogelmannen nog een nest in de buurt te vinden. Ook hier lagen wat prooiresten. Het enorme nest was wat moeilijker te vinden door de groene bladeren wat moeilijker te vinden ! Maar onze jeugdleden hebben toch wel havikogen en vonden het. Op dit nest zaten 2 jonge Havikken al vol in de veren.
 
Prachtig heeft iedereen deze kunnen bewonderen door de telescoop!!
Na even staan kijken stonden de vogels op en wat voor ons wel erg bijzonder was, ze vlogen uit.

We hebben het allen prachtig kunnen waarnemen dit uitvliegen.

Wat een prachtig einde voor dit seizoen was dit.