Inloggen

Login op de site

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij
jeugd

SOVON dag

Met 12 jeugdleden zijn we in 3 auto's vertrokken naar Nijmegen. We kwamen er op tijd aan, dat leverde ons nog net een parkeerplaats op. Na even in de vereniging rondgekeken te hebben zijn we naar buiten gegaan. Hier was de verzamelplaats voor de jeugdactiviteit. We werden hier in verschillende groepjes ingedeeld en konden de bus in. Helaas konden de begeleiders er net niet bij dus die reden er met de auto erachteraan. Onderweg door de Ooipolder hebben we diverse vogels gezien; Grauwe ganzen, Kolganzen, Buizerd, Torenvalk, Blauwe en Grote Zilverreiger.

Na deze mooie bustocht kreeg ging iedergroepje met een begeleider uiteen.

We hadden de opdracht gekregen om onderweg leuke foto's te maken.`

Nou dat hebben ze bij de organisatie geweten, ze kregen na afloop wel honderden foto's te beoordelen. Tijdens het wandelen in de Ooipolder hebben verschillende groepjes nog mooi een IJsvogel kunnen zien. Ook groepjes Putters Groenlingen en ook nog verschillende Grote Zilverreigers zijn we weer bijeen gekomen in het wildcafe. Hier kregen we broodjes kaas, kroket, frikandel en natuurlijk drinken.
 

Met een volle buik zijn we weer in de bus gegaan. De gids wist alles te verstellen over de aanwezige vogels. Op diverse plekken zijn we gestopt om deze vogels te spotten.

Na tegugkomst in de "Vereniging"mochten we de grote zaal in. Hier werden we met zijn allen het podium opgevraagd. Op een groot scherm werden de beste foto's getoont. Het publiek kon hier kiezen welke foto zij het best vonden.

Helaas zijn we niet als beste geeindigd, we kregen allen wel een prijs mee (hoesje voor mobiele telefoon). Rond de klok van 5 zijn we na deze geslaagde dag weer naar huis gereden.