Inloggen

Login op de site

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij
jeugd

SOVON dag

Op 29 november zijn we  naar Nijmegen geweest. Hier werd de jaarlijkse SOVON dag georganiseerd. Hierbij hadden ze ook een leuk programma voor ons in elkaar gezet. Direct na aankomst waren we met een grote touringcar vertrokken richting de Ooipolder.

Tijdens de rit is er door de Wildzoekers begeleiders veel verteld over de aanwezige ganzen en reigers. In Kekerdom aangekomen kregen we een opdracht, daarvoor gingen we in kleine groepjes uiteen, ieder groepje kreeg de opdracht om leuke/ludieke foto’s te maken. Een cameraploeg van omroep Gelderland was hierbij ook aanwezig. Erg leuk om te zien hoe iedereen struinend door het gebied ging (geloof dat de kleren niet geheel schoon zijn gebleven!!).

Natuurlijk hadden we die ochtend ook vogels gekeken:IJsvogels, Grote Zilverreigers maar ook de Klapekster hebben we gezien. Na 2 uur zijn we met volle fotokaartjes vertrokken richting het bezoekerscentrum De Gelderse Poort. Hier werden we gastvrij ontvangen ( wel eerst goed de schoenen poetsen) met pannenkoeken en drinken. Met volle maag konden we weer de bus in en al vogelend zijn we naar de Vereniging in Nijmegen gereden. Hier werden we meteen verzocht de grote zaal te betreden.

We moesten hierbij direct het enorme podium op, waar de beste foto’s per groep werden vertoond.

De winnende groep kreeg hier een rugzak voor. We zijn deze dag enorm verwend, erg goed georganiseerd door SOVON.