Inloggen

Login op de site

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij
jeugd

Sovon dag

Een jaarlijks terugkerende activiteit is de SOVON dag in Nijmegen. Tijdens deze jaarlijkse SOVON dag komen er vele vogelaars bijeen, waarbij wij als jeugdgroep zeer welkom zijn. Met meer dan 70 wildzoekers, waarvan 17 Udense vogelwachters zijn we met bussen vanaf de vereniging vertrokken. 

Het eerste deel van de dag hadden we diverse opdrachten gekregen in de erg natte Ooipolder.

Het was koud, nat en modderig, maar we hebben er enorm veel lol gehad. Onze opdracht was om leuke natuurfoto's te maken (mochten ook gekke zijn!)
Dwars door de bush lopen op zoek naar beversporen. We hebben er zelfs een beverburcht gevonden.

Helaas bevond deze zich in een erg modderige omgeving. Hierbij kwam Nick tot aan zijn knieen in de modder vast te zitten.

Met stokken en trekken probeerde we Nick te redden, uiteindelijk hebben we hem maar met de hand uitgegraven!!

Na deze survival tocht zijn we de toen nog schone bussen ingegaan op weg naar een pannekoekenrestuarant. Hier werden we voorzien van heerlijke grote pannekoeken. Ondertussen werden de foto-kaartjes ingeleverd voor de fotowedstrijd eind van de dag.
 
 
Met volle magen vertrokken we weer met de bus op weg naar het natuurmuseum in Nijmegen.

Dit natuurmuseum in Nijmegen is een leuk museum midden in de stad. Er was van alles te zien, zoals de schedel van een mamoet en een verdieping met allerlei vogels. Boven de Knobbelzwaan (grootste vogel van Nederland) met op zijn rug een Goudhaantje (kleinste vogel van Nederland)

Na het museumbezoek zijn we lopen teruggegaan naar de Vereniging. Hieraan gekomen mochten we vrijwel direct de grote zaal binnen. Alle jeugd werd welkom geheten op het grote podium.  Hier werden de beste foto’s die we die dag gemaakt hadden levensgroot vertoond. Tevens werd er per groep ook nog een zelf bedachte jel gepresenteerd. Het publiek was hierbij de jury. 


En wie viel er dit keer in de prijzen, jawel een van onze Udense groepjes van de modderige jongeren!!

Winnende foto.

Deze groep kreeg allen een digitaal horloge met kompas als prijs. Na de prijsuitreiking werd de dag afgesloten en zijn we weer richting Uden vertrokken.