Inloggen

Login op de site

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij
jeugd

Sovon dag

Zoals ieder jaar doen we als jeugdgroep mee aan de SOVON dag. Op deze dag is er voor ons een compleet programma in elkaar gezet.
Al direct bij aankomst werden we in kleine groepjes opgedeeld. Ieder groepje kreeg een begeleider die diverse opdrachten had gekregen. In al deze opdrachten was een hint verstopt die moet leiden naar een een mystery bird. Op het einde van de dag moesten we een complet beschrijving geven van deze mystery bird…

In het SOVON gebouw zelf hadden we diverse binnenopdrachten. Buiten in het park waren ook nog enkele opdrachten te doen (een druk programma). Het Braakbal uitpluizen (gecoördineerd door John Opdam) was zoals vorig jaar weer een succes. Vele ballen zijn er uitgeplozen, waarbij er diverse muizenkaakjes op naam werden gebracht. Van de Bosspitsmuis tot zelfs een Rattenkaak hebben we gedetermineerd!


Maar ook diverse quizzen en spelletjes zijn er gedaan. Het maken van een voederplank met een vetbol kon niet meer door iedere groep gedaan worden, jammer!
Tussen de middag konden we zelf een lunchpakket samenstellen, deze hebben we met het mooie weer lekker in het park genuttigd!!  Na de lunch werd er door een SOVON medewerker een leuke lezing gegeven over Roofvogels.

Buiten in het park werd er naast een schuilhut maken, ook diverse andere opdrachten gedaan.De mystery bird was een vogel die we zeker in het park zouden tegenkomen..Iedere groep was tot de conclusie gekomen dat het een Houtduif moest zijn! Het juryrapport kon geschreven worden. Mijn (Peter) groepje had er toch wel een mooi rapport van gemaakt, compleet met tekening en beplakt met duivenveren.
Op het eind van deze dag werd de prijs uitgereikt…Tja het groepje van mij (Peter) had de hoofdprijs en ieder kind kreeg een verrekijker kado!! De rest van de jeugd kreeg nog een mooi lampje als troostprijs!!