Inloggen

Login op de site

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij
jeugd

Sovondag

Net als ieder jaar gaan we met onze jeugdgroep naar de landelijke SOVON-dag. Hier werden we weer net als overige jaren met open armen ontvangen. Met een 17 jeugdleden stonden we ’s morgens vroeg al bij het nieuwe SOVON gebouw in Nijmegen. Sovon had dit jaar een heel ander programma voor de jeugd opgezet. Al direct werden we in groepjes van 6 kinderen per begeleider ingedeeld.
John Opdam werd al snel bij het braakballen uitpluizen ingezet. Hier heeft hij de gehele dag diverse groepen laten pluizen.Naast het pluizen waren er diverse spelen neergezet, van kwartet, vogelboom tot een vogeltrekspel werd er gespeeld. Ook moest iedere groep onder begeleiding van 2 kunstenaars een vogelkunstwerk schilderen.Diverse vogels zijn er prachtig geschilderd; Uilen, Hop, Meeuwen, Grijze Wouw, etc..Ik wist niet dat we zoveel talent in de jeugdgroep hadden..
Tussen de middag kregen we een lunchpakket, die we natuurlijk buiten gingen nuttigen.


In het park hebben we de broodjes, krentenbollen en natuurlijk de koeken gegeten.
Na de lunch kregen we een opdracht om diverse natuurelementen te zoeken. Paddestoelen, diverse bomen, maar ook de merel, Houtduif hebben we er gevonden. Een Gaai liet zich helaas niet horen.


Ook de waterdieren kregen we niet gevangen, daar was het toch net te koud voor. Na afloop zijn we richting de SOVON dag gelopen. Hier heeft ieder groepje zijn kunstwerken tentoongesteld samen met diverse natuurlijke materialen die in het park meegenomen waren.


Tja en één groepje van Vogelwacht Uden haalde hiermee weer de hoofdprijs.
Moe maar voldaan kwamen we rond 5-en weer in Uden aan!