Inloggen

Login op de site

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij
Ook dit jaar zijn we weer 'onze' knotwilgen gaan knotten. Willem Peters van SVLU vertelde ons over het ontstaan en onderhoud van de kersenboomgaard en het milieubos.  Bijna jaarlijks zijn we hier welkom om aan het onderhoud mee te helpen. Met name de rij knotwilgen die we geadopteerd hebben. Als je de wilgen niet bijna jaarlijks bijhoudt zijn de takken niet meer met de hand te snoeien.
Deze ochtend was het best fris, we wilden dan ook snel aan de slag gaan. Handschoenen aan en aan de slag! Zagen, tangen en ladders werden naar het wilgenpad gebracht. Vrijwel direct gingen we aan de slag. 
IMG 1447

 De takken vlogen van de boom af, wat ging het snel. Een groepje zorgde dat de kleine takken naar de wal aan de achterzijde ging, de grotere takken gingen op een enorme stapel wat eigenlijk een leuke hut is.
IMG 1464 IMG 1455IMG 1454 IMG 1457 De eerste bomen waren na een uurtje volledig kaal gemaakt, is ookeen leuke stoel om in even bij te komen..
IMG 1449 IMG 1451
In de pauze kregen we wat drinken en natuurlijk onze vertrouwde koeken.
IMG 1465 IMG 1466
Na de pauze wilde weer snel aan de slag, we wilden onze knotwilgen af hebben..
IMG 1450
Opeens ontdekte Peter een IJsvogels bij het vijvertje..Deze bleef zelfs gewoon zitten. Iederen is er naar toe gegaan om de ijsvogel te bekijken, prachtig!
IMG 1469 IMG 1470
Na het knotten hebben we natuurlijk een groepsfoto gemaakt, het werk was gedaan!
IMG 1479

IMG 1481 IMG 1483