Inloggen

Login op de site

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij

Om de vogels de winter door te helpen zijn we deze ochtend voederappels gaan maken. En natuurlijk ook nestkasten voor het voorjaar.
De paketten met hout en spijkers lagen al klaar. Deze zijn destijds geschonken door de Bosbeertjes uit Erp.
IMG 8118 IMG 8119
Voordat we begonnen te timmeren werd er nog uitgelegd waarom er nestkasten gehangen worden. In de Groenhoeve hangen diverse voorbeeldnestkasten, waarbij verteld werd voor welke soorten deze bedoeld zijn. Erg fraai is de Koolmeesnestkast die door een Grote Bonte Specht als klankbord was gebruikt. Daarom hebben we nu nestkastjes met een metalen plaatje rondom het gat, zodat de spechten deze opening niet groter kan hakken.
De jeugd stond echter te popelen om te gaan timmeren. Ieder mocht minimaal 2 kastjes maken, waarvan ze er één naar huis mochten nemen.
IMG 8122 IMG 8131
IMG 8128 IMG 8129
Na de nestkasten hebben we ook nog met denneappels, vet en vogelvoer, Voederappels gemaakt. Het vet werd verwarmd in een grote pan waar we vogelvoer  bij hebben gedaan. De jeugd mocht nu met handschoenen aan de denneappels vol met voer smeren. Vele appels zijn deze ochtend gemaakt.
IMG 8123 IMG 8125
Omdat het buiten ook nog mooi weer was zijn we natuurlijk ook nog even een rondje gaan lopen. Met 2 groepjes zijn we het park ingelopen, waarbij ieder groepje natuurlijk de meeste soorten wilde scoren.  In totaal zijn er 16 vogelsoorten gezien, o.a. Heggemus, Roodborst, Boomklever, Boomkruiper, Goudhaantje.
IMG 8138

Bij terugkomst hebben we de nestkasten en voederappels verdeeld.
IMG 8140 IMG 8141
IMG 8146