Inloggen

Login op de site

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij
jeugd

Vogelopvang

Deze keer weer een activiteit buiten Uden. Met de auto zijn we naar het vogelopvang in Someren gegaan. Hier worden zieke en zwakke vogels opgevangen. Deze vogels worden perfect verzorgt door de vele vrijwilligers die er werken.

Bij aankomst kregen we direct een opdracht, we moesten een aantal vogels die in de buitenkooien zaten op naam brengen. Enthousiast met de vogelboeken in de aanslag zijn we van start gegaan. Dit viel niet echt mee, vogels in de vrije natuur of in de kooi zo dichtbij is toch een heel verschil. Volgende keer nemen we een verrekijker mee en bekijken we ze op een afstand. Misschien is het dan makkelijker.

In sommige kooien zaten meerdere soorten bij elkaar, maar wat is nu wat? Gelukkig lag er in de eerste kooi voedsel bij (honinggraten), tja welke roofvogel eet er nu wespenlarven?

 

Nr

Foto

Soort

1 Wespendief, heeft een kleine kop (duivenkop). en lange teennagels om de larven uit de graden te halen.
2 Fazant, van dichtbij een prachige vogel
3 Torenvalk, mannetje met een mooie grijze kop.
4 Boomvalk, te herkennen aan de "rode broek"
5 geen foto Fazant
6 Blauwe Reiger
7 Sperwer, kleine roofvogel met een oogstreep
8 Bosuil, plompe uil
9 Bruine Kiekendief
10 Torenvalk, vrouwtje
11 Kerkuilen, in dit hok zaten ook ransuilen en een steenuil.
12 Buizerd
13 Luggervalk, deze Indische valk komt bij ons niet voor.
14 Havik, jonge vogel
15 Visarend
16 geen foto Blauwe Reiger
17 Raaf, wat een enorme snavel heeft deze.
18 geen foto Zilvermeeuw
19 geen foto Buizerd
20 Oehoe, bleeft continu zijn naam roepen.

Na het raden van de vogelsoorten zijn we ook nog naar de overige kooien geweest. Hierin zaten vooral in beslag genomen vogels (wildzang). Prachtige putters, vinken, goudvinken zaten er. Deze zien we toch liever in de vrije natuur.


Ook kregen we er een film te zien, over de opvang en het werk wat ze ermee hebben. In de tussentijd werden de antwoordformulieren gecontroleerd. De grote winnaar met 16 goede antwoorden was Jorik Smits. Als prijs kreeg hij een zelfbouwpakket voor een nestkast mee,