Inloggen

Login op de site

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij
Geef de vogelatlas een BOEST door gemiste soorten te tellen in je eigen omgeving

In heel Nederland wordt er geteld voor de nieuwe vogelatlas en het lijkt erop dat we ook alle atlasblokken geteld gaan krijgen! In Oost-Brabant zijn in ieder geval alle blokken geclaimd en zijn de tellers naarstig de verplichte blokken aan het aflopen en elke vogelsoort op te schrijven. Natuurlijk worden er soorten gemist en daar kun jij nu wat aan doen. Op een eenvoudige wijze kunnen aanvullende waarnemingen worden verzameld voor de vogelatlas!
Onderstaande kaarten van elk blok in het werkgebied van de Vogelwacht, dus ook jouw woonplaats, kun je aanklikken om te downloaden. Dan krijg je de kaart met daaronder de soorten die tot nu toe gemist zijn! Kom je een van deze toch soorten tegen, geef je waarneming dan door en help daarmee de vogelatlas! Zo'n pagina/kaart ziet er als volgt uit:
voorbeeld
Mocht je nu één of meerdere soorten uit het roodomcirkelde gebied of het groenomcirkelde gebied zien dan vragen we je om die door te geven . Elke aanvullende waarneming kan via waarneming.nl, telmee.nl, ObsMapp, WebObs of de Natuurontdekker ingevoerd worden! Mogelijkheden genoeg dus. Als dat teveel gedoe is stuur gewoon een mailtje naar Leo Ballering met de soort, het aantal en waar deze precies gezien is. Leo zorgt ervoor dat de waarneming op de juiste plaats komt!

Mocht je meer willen weten achter deze link (http://vogelatlas.nl/atlas/index/youtube/boest) staat meer informatie

Dus klik hieronder op een van de kaarten van de jouw omgeving, download deze en je ziet de soorten die in dat gebied nog gemist zijn.

Alvast bedankt!
Leo Ballering
Sovon VogelAtlasCoördinator voor Oost- Brabant
  Nistelrodew
Nistelrode
Maashorst en Zeelandw
Maashorst en Zeeland
Zeeland en Langeboomw
Zeeland en Langeboom
Heeswijk Loosbroek
Heeswijk en Loosbroek
Vorstenbosch en Bedafw
Vorstendosch en Bedaf
Uden en Volkelw
Uden en Volkel
Hemelrijk Odiliapeelw
Hemelrijk en Odiliapeel
Eerde Veghel industriew
Eerde en Veghel industrie
Veghel en Erpw
Veghel en Erp
Erp Boekel Goorse bossenw
Erp, Boekel en Goorse bossen
 Boekel Venhorst
Boekel en Venhorst
  Keldonk en t Lijntw
Keldonk en 't Lijnt
t Hurkske en Boerdonkw
't Hurkske en Boerdonk
 

© Vogelwacht Uden e.o.