Inloggen

Login op de site

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij
Waar in onze regio kunnen we rietvogels gaan zoeken vroegen we ons af..We besloten om naar de Hofmansplassen te gaan. Het was best warm..dan geeft het water ook wat verkoeling. We hoopten een 20 vogelsoorten te kunnen vinden, met name watervogels..Al snel zagen we Meerkoeten en Wilde Eenden. Een Witte Kwikstaart was lastig op naam te brengen, deze was niet echt zwart/wit, waarschijnlijk een jonge vogel. Wat verderop hoorde we de Tjiftjaf zijn eigen naam zingen. Een zwart/witte eend werd al snel op naam gebracht, de Kuifeend.
Maar halverwege de wandeling zagen we weliswaar achter een hek wel erg vreemde vogels..Struisvogels. Deze maakte een heel zwaar geluid, wat wel op een Roerdomp leek.


Aan de waterkant hebben we van de pauze (en de koeken) genoten! En gelukkig hoorde we erg dichtbij een Kleine Karekiet. Een klein steltlopertje had een gele ring om zijn oog, dit moest wel de Kleine Plevier zijn. Erg mooi waren ook de Oeverzwaluwen die over het water aan het jagen waren. In totaal hadden we wel 20 soorten gezien of gehoord.