Inloggen

Login op de site

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij

Stichting de Kersenboomgaard

UDEN - Op zondag 3 juli 2005. viert de Stichting Udense Kersenboomgaard het vijftienjarige bestaan van ‘d’n Ujese Bogerd’ aan de Patrijsweg te Uden-Zuid. Ter gelegenheid van dit jubileum vinden die dag van 10.30 tot 16.00 uur diverse activiteiten plaats, welke in het teken staan van de Udense kersen. Burgemeester Henk Hellegers zal om half elf de openingshandeling verrichten. Iedereen is hierbij van harte welkom.

Volgens Albert van Rosmalen, voorzitter van de stichting Udense Kersenboomgaarden, is de belangstelling voor de vroegere kersenteelt erg groot. Het vorige jubileum trok destijds honderden belangstellenden. Ditmaal hebben de ZLTO, Heemkundekring, Bijenbond, IVN, Vogelwacht, Maashorstboeren, Lokale Agenda 21, een mandenvlechter en Schonenberg kwekerij van hoogstamfruit wederom hun medewerking toegezegd en presenteren zich die dag ieder op hun eigen manier. Van Rosmalen: “Daarbij wordt een link gelegd met het vroegere kersengebeuren. Ieder uur wordt een korte excursie door de boomgaard verzorgd, waarbij op een educatieve wijze wordt ingegaan waarom de kersenteelt in de vorige eeuw voor Uden zo belangrijk was.” Daarnaast worden er kersen geplukt, kersenpannenkoeken gebakken en vinden er rondleidingen plaats in het recent aangelegde klimaatbos. Hier wordt door middel van informatieborden de CO2-reductie en klimaatverandering aan het publiek verduidelijkt.

Het geheel wordt opgeluisterd met live muziek, waarbij koffie/thee en voor de kinderen limonade te verkrijgen zijn. Ook voor een springkussen is gezorgd. Voor meer informatie over de jubileumdag van de stichting Udense Kersenboomgaard kan men contact opnemen met Albert van Rosmalen, telefoon: 0413-260126. Kijk voor overige info op www.kersenboomgaarden.nl.

© Vogelwacht Uden e.o.