Inloggen

Login op de site

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij
jeugd

Wintergasten

Het was echt winter deze ochtend, sneeuw en erg koud! Om met deze kou toch vogels te willen zien zijn we naar de Kraaijenbergse plassen bij Linden gegaan. Hier was nog niet alles dichtgevroren zodat we wel veel kans hadden om wintergasten te kunnen zien.
Met 4 auto's zijn we allereerst naar de Vogelkijkhut gereden. Hier konden we tenminste uit de wind in een hut vogels gaan kijken. Maar o wat was het fris toen we de luiken in de hut openden..

DSCF6912 DSCF6915

JeugdVogelwachtNaarKraaienbergseplassen 011 JeugdVogelwachtNaarKraaienbergseplassen 014JeugdVogelwachtNaarKraaienbergseplassen 013 JeugdVogelwachtNaarKraaienbergseplassen 015
Diverse eenden zagen we er! Het was wel de bedoeling dat we ze zelf op naam konden brengen. We zagen o.a.;

Wilde Eend
Tafeleend (Bruine kop met grijze rug)
Kuifeend (Zwart met wit en ook een kuif)
Brilduiker (Ook zwart met wit maar met een witte bril bij zijn ogen)
Nonnetje (wel ver weg)
Kuifduiker (Klein fuutje)
Dodaar (Nog een kleiner fuutje)
Grote Zaagbek (aparte snavel)
Meerkoet
Parelduiker (erg veel aan het duiken)

Vanaf de hut zijn we een stuk gaan lopen op zoek naar kleinere zangvogels..En die vonden we, Ringmussen en Huismussen zaten bij de boer.

DSCF6916 JeugdVogelwachtNaarKraaienbergseplassen 016

Toen we wat verder het gebied in liepen zagen en hoorde (droog tuut geluidje) we de Goudvink. Niet één maar meerdere hebben we gezien, waarbij de man wel erg mooi rood/oranje gekleurd was. Bij het wegvliegen viel met name de witte stuit erg op. ook een groep van Putters vlogen er rond.

JeugdVogelwachtNaarKraaienbergseplassen 025 JeugdVogelwachtNaarKraaienbergseplassen 018
Na het nuttigen van een koek zijn we snel de warme auto ingegaan en weer naar Uden vertrokken, alwaar we wat te laat aankwamen.

© Vogelwacht Uden e.o.