Inloggen

Login op de site

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij

Maandagenda maart 2018

Activiteiten die NIET toegankelijk zijn voor onze leden zijn cursief weergegeven.

Wo06Bestuursvergadering. 
   Om 20.00 uur bij Anita van den Acker.  
Do08Dialezing voor en door leden. 
   We starten om 20:00 uur in de Groenhoeve. Jan Willem Hermans zal deze avond de beelden laten zien van de laatste buitenlandexcursie naar Extremadura (voorjaar 2017). Het is een prachtig overzicht geworden van de verschillende soorten en gebieden die we daar bezocht hebben.  
Za10Werkdag sVLU: Verwijderen opslag heide Slabroek / Bedaf (NL Doet). 
   We starten om 9:00 uur. Info verkrijgbaar bij Willem Peters, 0413-252529, e-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Ernest de Groot, tel. 0413-251370, e-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
Zo11Vogels Waarnemen in de Maashorst. 
   We vertrekken om 9:00 uur vanaf de grote parkeerplaats bij Natuurcentrum de Maashorst. We gaan op zoek naar wintergasten zoals kruisbekken, barmsijsjes en de klapekster. Ervaren leden maken tijdens een wandeling door de Maashorst beginnende vogelaars wegwijs op vogelgebied. Neem je verrekijker en vogelgids mee.  
Zo11Lange wandeling Duits lijntje, IVN publiek. 
   Thema: van spoorweg naar ecologische verbinding. Vertrek om 09.00 uur vanaf de parkeerplaats bij De Kleuter aan de Oude Millse Baan.  
Ma12Piepcursus les 1. 
   Voor deze cursus moet je ingeschreven zijn. De cursus is voor dit jaar vol. Deelnemers worden op de hoogte gehouden door Bart Gras. Start om 20:00 uur in de Groenhoeve.  
Zo18Publiekswandeling 1, Lente in aantocht. 
   We starten om 9:00 uur vanaf de grote parkeerplaats bij Natuurcentrum De Maashorst. Oproep aan onze gidsen om mee te lopen.  
Ma19Piepcursus les 2. 
   Voor deze cursus moet je ingeschreven zijn. De cursus is voor dit jaar vol. Deelnemers worden op de hoogte gehouden door Bart Gras. Start om 20:00 uur in de Groenhoeve.  
Do22Dialezing Publiek. Natuurbeelden van de Veluwe door Fred van Wijk. 
   We starten om 20:00 uur in de Groenhoeve. Nadat hij al een aantal jaren de hobby “vogels kijken” beoefende begon Fred van Wijk in de natuur te fotograferen. Hij woont op de Veluwe waar dan ook zijn voorkeur voor de bossen en de daar levende grote zoogdieren is ontstaan. In de loop der jaren is zijn interesse uitgebreid tot alle aspecten van de natuurfotografie: landschappen, vogels, zoogdieren, amfibieën, reptielen, insecten en planten.  
Zo25Excursie Empelse Dijk (halve dag). 
   We vertrekken om 8:00 uur vanaf de Groenhoeve. Deelnemers betalen EUR 5,00 aan hun chauffeur. De afgelopen decennia is er hard gewerkt aan de grote rivieren om overstromingen te voorkomen. Zo wordt in de buurt van Den Bosch de Westelijke plas met de Maas verbonden om meer waterdynamiek en stroming te creëren. Het vertrekpunt voor deze excursie is bij Café De Lachende Vis aan de Empelsedijk 21 in Oud Empel (Den Bosch). We verwachten natuurlijk watervogels te zien maar ook kans op de grutto.  
Ma26Piepcursus les3. 
   Voor deze cursus moet je ingeschreven zijn. De cursus is voor dit jaar vol. Deelnemers worden op de hoogte gehouden door Bart Gras. Start om 20:00 uur in de Groenhoeve.  
Di27Avondwandeling 1. 
   We verzamelen om 19:00 uur op de grote parkeerplaats bij Natuurcentrum De Maashorst. Iedereen is welkom, ervaren leden, nieuwe leden. Neem je verrekijker en vogelgids mee en ga mee het veld in.  
Za31Wandeling Piepcursus. 
   Deelnemers aan deze cursus worden geinformeerd door Bart Gras.  

  Voorlopige maandagenda april 2018    
  Do 05 Bestuursvergadering (Jan Willem)   Vr 20 Start buitenlandexcursie Mallorca.  
  Zo 08 Publiekswandeling 2   Za 21 Excursie 2 Piepcursus  
  Ma 09 Piepcursus les 4   Di 24 Avondwandeling 3 (slot)  
  Di 10 Avondwandeling 2   Vr 27 Einde buitenlandexcursie Mallorca  
  Zo 15 Vogels waarnemen in de Maashorst   Zo 29 Excursie Biesbosch  
  Ma 16 Piepcursus les 5        

© Vogelwacht Uden e.o.