VOGELWACHT UDEN VIERT 40-JARIG BESTAAN

Vogelwacht Uden bestaat dit jaar 40 jaar. Al 40 jaar op de bres voor in het wild levende vogels. En dit jubileum willen we natuurlijk niet zomaar aan ons voorbij laten gaan.

Op zaterdag 8 juli 2023 hebben we een middag georganiseerd voor leden en niet leden waarbij onze diverse werkgroepen zich voor zullen stellen aan het grote publiek. Met een uitgezette wandeling lopen we langs diverse posten en bij elke post zal een werkgroep iets van hun activiteiten laten zien.

Zo is er de werkgroep nestkasten die enkele nestkasten zullen laten zien met uitleg waarom zij nestkasten ophangen en wat er met de resultaten gebeurt.

De werkgroep roofvogels brengen elk jaar in beeld, waar, welke soort en hoeveel jongen de roofvogels in de Maashorst groot brengen. Dit doen ze door middel van spiegelstokken. Er wordt niet geklommen naar de nesten, maar met behulp van een uitschuifbare stok, met camera en spiegel, kunnen we in het nest kijken. Spectaculair om te zien.

Dit zijn enkele voorbeelden, die tijdens de wandeling te zien zullen zijn. De rondwandeling kan van 13.00 uur tot 14.00 uur gelopen worden. Om 13.00 uur en om 14.00 uur start een wandeling, waarbij ervaren gidsen de deelnemers langs de posten loodsen en onderweg veel vertellen over de vogels in de Maashorst.

We zijn blij dat we deze activiteiten kunnen organiseren in samenwerking met het Natuurcentrum de Maashorst. We starten de activiteiten dan ook vanaf de nieuwe unit bij het Natuurcentrum en daar zal ook onze winkel present zijn.

Bestuur Vogelwacht Uden