Vogelwacht goes Hemelrijkse Waard.

Afgelopen zondag was het de verrassingsdag. Het was eigenlijk de bedoeling dat we een mooi en lekker dagje Zeeland zouden doen, maar helaas waren de weersvoorspellingen niet al te gunstig. Er werd besloten om zondagochtend naar de Hemelrijkse Waard vlakbij Lith te gaan. Daar was afgelopen weken namelijk de Visarend gespot.

Visarend ©Maurice Fransen
Visarend ©Maurice Fransen
Visarend ©Maurice Fransen
Visarend ©Maurice Fransen

We waren met een select gezelschap: Ton, Isidro, Ineke, Jan Willem en ik (Maurice). Vanwege de voorspellingen waren we helaas maar met zijn vijven. Dus in 1 auto richting Lith. Door de mist kwam al snel een schraal maar lekker zonnetje door. Toen we de dijk op reden, zagen we al meteen de Visarend zweven boven het sluisje. Snel parkeren en we vlogen de auto uit. Helaas vloog de Visarend ook we... Maar niet getreurd, na 5 minuten door de modder baggeren zat hij ons op te wachten in een dode boom. Hij bleef mooi zitten en cirkelde daarna rondjes boven ons, wat was dit gaaf. We stuiterden allemaal, door de modder. En we konden ook mooie foto’s maken. Na een uurtje genieten van de Visarend wandelden we verder richting een uitkijkpunt. Daar zagen we nog Aalscholvers, Futen, Grote Zilverreigers, Meerkoeten, Kuifeenden, Krakeenden, Wilde Eenden en nog veel meer. We hoorden de IJsvogel en deze kwam nog 1 maal voorbij gevlogen. Helaas niet te spotten met de camera.

Visarend ©Maurice Fransen
Visarend ©Maurice Fransen
Visarend ©Maurice Fransen
Visarend ©Maurice Fransen

Terug bij de auto besloten we nog naar de uitkijktoren en de andere zijde van de Hemelrijkse Waard te rijden. Daar zagen we nog verschillende eendensoorten, waaronder de mooie Pijlstaart. Ook vlogen er hele kolonies Kieviten en meeuwen over. Ook kwamen we hier Erwin en Ingrid nog tegen.

Rond 11.30u werd het weer langzaam wat minder met ook een stevige koude wind en besloten we weer richting Uden te rijden. In de auto stuiterden we nog even na van de prachtige Visarend.

Maurice Fransen